За нас

Стартирахме през 2013-та година, за да подкрепяме деца и младежи да развиват уменията и личните си качества.

Работим неуморно, защото вярваме в таланта, уменията и потенциала на всеки човек! 

Вярваме в силата на неформалното образование за надграждане на умения, разгръщане на потенциала и постигане на личните цели.

Реализирахме 23 проекта, участваха 805 младежи, достигнахме до 18 страни​​!

Може следващият да си ТИ!

Запознай се с нас. :) 

КОИ СМЕ НИЕ?
ВЕРОНИКА МИХАЙЛОВА - Председател на сдружение „Ти можеш ли“

Вероника е експерт в областта на личностното развитие, професионалното ориентиране и изграждането на „меки“ умения и ключови компетенции. Партньор е в организация, активна в сферата на образованието и професионалното развитие, чиито дейности са отличени от Европейската комисия с награда за добри практики. Има богат опит в управлението и изпълнението на европейски проекти. В практиката си като обучител, реализира обучения на теми като предприемачество, коучинг, личностно и професионално развитие, внедряване на иновативни и неформални методи в образователната система. Сертифициран преподавател е по метода Валдорф. 

Вероника е сертифициран коуч и от 2018 година заема длъжността директор „Комуникации“ в Международната коуч федерация в България. Обучител е на учители към образователната платформа Уча.се. Също така е ангажирана с организацията на Международен фолклорен фестивал „Витоша“ в ролята си на Координатор комуникации и проекти. Част е от Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България и е един от лиазоните на екипа на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. 

Вероника разполага с богат международен опит. Обучавала се е в различни европейски страни и се дипломира в две специалности Международни отношения и Финанси. Обучава се в магистърска програма по "Организационна и социална психология". През 2018 години работи в Лондон, Англия в компания за надграждане и развитие на умения в партньорство с изпълнителния директор, където развива организационната култура и внедрява коучинг и други практики. Вероника е участвала като лектор и модератор на международни конференции и семинари.

Вероника участва активно в доброволчески дейности в сферата на образованието, културата и младежкия сектор и е ментор по различни програми и проекти.

Какво прави? – Вдъхновява младежи да превръщат мечтите си в цели, които да преследват и постигат.

Защо? – защото влага сърцето си във всичко, с което се захване, защото обича работата си и защото вярва, че всеки човек може да постигне и невъзможното.

ПОЛИНА СПАСОВА - Координатор "Международни проекти"

Полина е кариерен консултант и коуч. От 2010 година Полина работи в сферата на образованието като има международен опит във фирми като PwC и Lehman Brothers в Лондон. В PwC London, Полина работи в отдела Обучения и развитие на човешките ресурси, където отговаря за развитието на меките умения на служителите, както и за личностното им усъвършенстване.

Полина вярва в силата на образованието и в това, че самите ние сме лидерите на нашия собствен живот и всичко зависи от нас. Полина е работила по международни проекти с училища и университети от цял свят. От 2013 година е обучител като се занимава с водене  и фасилитиране на обучения за младежи и преподаватели.

Полина използва различни коучинг методологии в преподаване като има много опит с неформалното образование. Води и обучения за обучители.

Разполага с опит в корпоративния сектор и в работата с екипи. Занимава се с внедряване на иновативни практики и методи в работата на компании за повишаване на ефективността и продуктивността им на екипно ниво. Има опит, както в България, така и в чужбина.

Полина има дългогодишен опит в управлението и изпълнението на проекти с европейско и международно финансиране. Ментор е в различни програми за професионално развитие и лидерство. Реализира проекти по Европейската доброволческа служба.

Полина е сертифициран асистент-преподавател по метода Монтесори. 

Какво прави? Полина се занимава с кариерен коучинг на младежи, като работи и с индивидуални и с групови клиенти, и е изпълнявала различни обучения по темата, както с младежи, така и с преподаватели.         

В какво вярва? В силата на всеки един от нас да постигне това, което иска. Вярва, че всеки има свой собствен път, който да намери и цели, които да реализира и въпросът не е дали Можеш или Не можеш, а дали Искаш или Не искаш.

Защо? Защото всеки един от нас е уникален, неповторим и страхотен!
НАШИТЕ ДОБРОВОЛЦИ
Джорджа от Англия
(Georgia Brownlow)

Джорджа е на 18 години от Англия. От шестнайсет годишна участва в различни благотворителни и доброволчески дейности. Грижи се за деца в неравностойно положение и възрастни хора. 
В България участва в проекти в сферата на образованието. Джорджа развива свой собствен проект за развиване на презентационни и комуникационни умения. 
Роско от Англия
(Roscoe Fenton)

Роско има богат международен опит на няколко континента. Има музикално и театрално образование, а към днешна дата е музикант, певец и пише свои собствени песни. Също така е треньор по футбол на младежи. 
В България подпомага деца и младежи да развият чуждоезиковите си умения и участва в различни образователни дейности в учебни институции. 
Антия от Испания
(Antia de Prado Rey)

Антия завършва право в Испания. Обича фотографията и всички спортове. Тренира професионално футбол и често прекарва свободното си време карайки сърф. 
В България преподава испански на младежи и развива уменията им чрез проекти в неправителствената сфера и посредством неформално образование. 
Марта от Испания
(Marta Valcarce) 

Марта завършва Психология в Испания. Мечтата ѝ е да работи като психолог и да подкрепя младежи да се справят с предисвикателствата, пред които са изправени в 21-ви век. Обича спортовете и да пътува. 
В България участва в различни доброволчески дейности в подкрепа на младежи - развива техните умения и ги подкрепя в процеса на интеграция и адаптивност. 
Паула от Испания
(Paula Gutierrez)

Паула завършва счетоводство в Испания. Работи като административен персонал в различни международни компании. Допълнително изработва ръчно направени продукти като чанти и бижута. 
В България преподава испански и работи с деца и младежи по различни проекти. 
Софи от Франция
(Sophie Mojo)

Софи завършва счетоводство и контрол със специализация финансов мениджмънт във Франция. Има опит в младежки дейности и участва в организирането на летни лагери. През свободното си време обича да кара ски. 
В България обучава ученици от различни училища на френски език и развива комуникатичните им умения. 
Келиан от Франция
(Kellian Leonard)

Келиан е изключително авантюристична личност - не спира да пътува и да се изправя пред нови предизвикателства.
В България преподава френски в различни училища, където учениците го обожават и истински се забавляват по време на уроците му.

Момо от Испания
(Mommo Scaglione)

​Момо завършва История в Испания. За него тя не е просто университетска специалност, а истинска страст. Момо се увлича от чужди култури, обича да пътува и да общува с хора. 
В България работи за повишаване на културната осъзнатост на младежите, знанията им по испански и участва в различни доброволчески инициативи, свързани с история и култура. 

Наоми от Англия
(Naomi Carter) 

Наоми е на път да започне Бакалавърска степен по Устойчиво Развитие в Обединеното Кралство и се бори срещу климатичните промени. Тя се интересува от личностно развитие и работейки с нас, постоянно излизаше от зоната си на комфорт, за да се радва на нови предизвикателства. В България тя преподава английски чрез неформални методи на обучение и разработва свой личен проект, използвайки фотография, за да изследва как София се ангажира с целите на ООН за устойчиво развитие.  

Наоми е на път да започне степен по устойчиво развитие в Обединеното кралство и е страстно да действа срещу изменението на климата и неравенството. Тя се интересува от личностното развитие и иска да се изтласка от зоната си на комфорт, за да управлява и да се радва на нови предизвикателства. В България тя преподава английски чрез неформални методи на обучение и разработи свой личен проект, използвайки фотография, за да изследва как София се ангажира с целите на ООН за устойчиво развитие. MO
Лоренцо от Англия 
(Lorenzo Carter)


Лоренцо работи в Англия като преподавател по музика и пиано. Той преподава и английски език за чужденци като дава и индивидуални, и групови уроци. На Лоренцо му предстои да започен в универстет като ще учи Приложни изкуства. За него преживяването в България остава много ценно, тъй като работата с децата и учениците много го зарежда. В България той работи с различни по възраст деца като използва методи на неформално образование,  игри и песни/танци за работа с тях.